Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 db körte
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk őrölt fahéj
- pár csepp vanília aroma
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 4 ek méz
- 2 dl főzőtejszín
- kevés őrölt fahéj
- 1 dl fehérbor
- 1 csipet só
- víz
Elkészítése:
A körtéket meghámozom, magját eltávolítom, a gyümölcsöket felkockázom. A mézet óvatosan karamellizálom, beleteszem a gyümölcsdarabokat, rácsorgatom a citrom levét, és a reszelt héját.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, hozzáadom a reszelt gyömbért, a fahéjat, a vanília aromát, és 1 dl bort. 1 csipet sót is teszek hozzá, és felforralom. Nem pépesítem, de ha valaki igazi krémlevesre vágyik, akár úgy is készítheti.

