Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Vincellér kifli és zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 kifli – 6 zsemléhez: 25-25 dkg sima liszt, teljes kiörlésű világos rozsliszt 2,5 dkg élesztő pici tej pici cukor 2 tojás 1 evőkanál szőlőmagolaj 1,5 dl tej (2,8%-os) 1 mokkáskanál só A tetejére 5 dkg bármilyen mag Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk A lisztet összekeverjük a tojással, a tejjel, sóval, hozzáöntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

6 kifli – 6 zsemléhez:

  • 25-25 dkg sima liszt, teljes kiörlésű világos rozsliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • pici tej
  • pici cukor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1,5 dl tej (2,8%-os)
  • 1 mokkáskanál só

A tetejére

  • 5 dkg bármilyen mag


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk A lisztet összekeverjük a tojással, a tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a szőlőmagolajat. A tésztát hólyagosra keverjük, és kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztából 12 gombócot/kiflit készítünk, és olajjal megkent deszkára helyezzük. A tetejét olajjal megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tökmaggal,fenyőmaggal,stb.

További fél órát pihentetjük még így, majd előmelegített sütőben, 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is