Elkészítése
Hozzávalók:
4 személyre
- 1/2 fej vöröskáposzta
- 2 ek barnacukor,
- ½ kk fahéj
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 4 ek sötét balzsamecet
- 5 ek olaj
- 8 db bébinarancs (kumquat)
- 40 dkg libamell (2 db)
- só
- bors
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, sózzuk és állni hagyjuk.
A libamell bőrös felét óvatosan bevagdossuk, megsózzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és a zsíros felével kezdve elkezdjük sütni a húst. Ha a zsír kisült, megfordítjuk, és 140 fokos, előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük.
A bébinarancsot kimagozzuk és félbevágjuk. A barnacukrot az olajon aranybarnára pirítjuk, és a kicsavart káposztát rádobjuk. Elkeverjük, és puhára pároljuk a fűszerekkel, valamint a naranccsal.Hozzákeverjük a balzsamecetet, ha kell utánasózunk.
A káposztát tányérra tálaljuk, a kacsamelleket a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A káposztával és főtt, vajas burgonyával tálaljuk.

