Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 60 dkg vaj
- 4 dkg só
- 3 dl tejszín
- 6 tojássárga
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál köménymag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, egyenletes vastagságúra, kb. 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A tésztát lekenjük tojássárgával, sütőlemezre tesszük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap elővesszük, lekenjük újra tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Ha szeretjük a köményt, akkor abból is szórjunk a tészták egyik felére. Felszeleteljük éles késsel/derelyevágóval rombusz, vagy kisebb pogácsaszaggatóval kör, esetleg négyszög, vagy félhold alakúra.
Az elkészített darabokat sütőlemezre tesszük 1,5 cm távolságra egymástól, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

