Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Rántott borjú fokhagymásan

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 vékony szelet borjúcomb 2 tojás 1 tk húspuhító fűszersó bors 1 gerezd fokhagyma 3-4 ek liszt+ a 1 ek a forgatáshoz 1 ek főzőtejszín A körethez: 3 dkg medvehagyma 20 dkg rizs olaj só Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a húspuhítóval beszórjuk és 3 órát állni hagyjuk. A rizst megmossuk és mikrózható tálba […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 vékony szelet borjúcomb
  • 2 tojás
  • 1 tk húspuhító fűszersó
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek liszt+ a 1 ek a forgatáshoz
  • 1 ek főzőtejszín

A körethez:

  • 3 dkg medvehagyma
  • 20 dkg rizs
  • olaj


Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a húspuhítóval beszórjuk és 3 órát állni hagyjuk.

A rizst megmossuk és mikrózható tálba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, 2 ek olajat öntünk hozzá és 35 percig főzzük 350 watton, persze főzőlapon is elkészíthető. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát, amit előtte apróra vágunk. Tálalás előtt még 5 percet mikrózzuk ezen a teljesítményen.

A tojásból, lisztből, tejszínből, zúzott fokhagymából pici só hozzáadásával sűrű masszát keverünk és a húsokat egyesével belemártjuk először lisztbe, majd a sűrű tésztába.

Közepesen forró olajban sütjük legalább 10 percig. Egyik oldalát fedő alatt, míg a másikat már anélkül. Ha szép pirosra megsültek, azon melegében tálaljuk.

A medvehagymás párolt rizzsel és uborkasalátával fogyasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is