Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 200 g pangasius filé kevés só frissen őrölt bors fél citrom leve 1 kisebb chili kevés olívaolaj 250 g tagliatelle tészta 100 g mozzarella 1 szál szárzeller 1 nagyobb sárgarépa 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 100 g csiperke gomba 100 g napon szárított paradicsom 1 dl száraz fehérbor 100 g hámozott paradicsomkonzerv vagy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g pangasius filé
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • fél citrom leve
  • 1 kisebb chili
  • kevés olívaolaj
  • 250 g tagliatelle tészta
  • 100 g mozzarella
  • 1 szál szárzeller
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g csiperke gomba
  • 100 g napon szárított paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 100 g hámozott paradicsomkonzerv vagy 2 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl hús alaplé


Elkészítése:

A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm. Míg a többi alapanyagot előkészítem, a hűtőbe teszem.

A sárgarépát megtisztítom, karikákra vágom. A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, majd felaprózom. A szárzellert kisebb szeletekre vágom, az apró gombákat kettévágom.

Kisebb fazékban vizet forralok.

A bepácolt halfiléket kevés olívaolajon, amibe félbevágott chilipaprikát is teszek, mindkét oldalán 3–3 percig sütöm, majd papírtörlőre szedem. Ne süssük túl, mert gumiszerűvé válik! Akkor jó, ha sütés közben ujjunkkal megnyomva ruganyos.

Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a szárzellert felteszem dinsztelni. Kis idő után hozzáadom a napon szárított paradicsomot, és felöntöm kevés borral. A hámozott paradicsom is hozzákerül szétnyomva, vagy sűrített paradicsomot adok hozzá, végül hozzáteszem a gombát is. Megsózom, megborsozom, és felöntöm 1 pohár alaplével. Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.

A közben felforrt sós vízben megfőzöm a tésztát.
[box style=”info”] Többféle módon tálalható. A raguhoz hozzáadható a főtt tészta közvetlenül a serpenyőbe, ahol összeforgatható a raguval. Tálalható úgy is, hogy a tésztára halmozzuk a ragut, mozzarellát tépkedünk rá, majd petrezselyem zölddel szórjuk meg, és a sült halszelettel a tetején tesszük asztalra. A halszeleteket rá is tépkedhetjük a tésztás ragura. [/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is