Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tészta félék receptjei

Zöldséges tészták

Gombás linguine citromos kakukkfűves gombával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 220 g barna csiperke gomba 5 ek extra szűz olívaolaj (80 ml) 2 tk nagy szemű tengeri só vagy 1 tk asztali só 1 kisebb gerezd fokhagyma 1 citrom héja és kifacsart leve 4 ág friss kakukkfű levele lehúzva (kb. 1 teáskanálnyi) 0,5 kg linguine (hosszúmetélt) 1 csokor friss petrezselyem összeaprítva 2 ek frissen […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 220 g barna csiperke gomba
  • 5 ek extra szűz olívaolaj (80 ml)
  • 2 tk nagy szemű tengeri só vagy 1 tk asztali só
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 citrom héja és kifacsart leve
  • 4 ág friss kakukkfű levele lehúzva (kb. 1 teáskanálnyi)
  • 0,5 kg linguine (hosszúmetélt)
  • 1 csokor friss petrezselyem összeaprítva
  • 2 ek frissen reszelt parmezán
  • frissen őrölt fekete bors


Elkészítése:

Szeleteljük fel vékonyan a gombát, és tegyük egy nagy tálba az olajjal, a sóval, a fokhagymával, a citromhéjjal és -lével, valamint a csodás illatú kakukkfűlevelekkel együtt.

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukcióknak megfelelően, majd nagyjából szűrjük le, és tegyünk félre egy kevés főzőlevet.

Borítsuk gyorsan a tésztát a gombás keverékhez. Keverjük jól össze, öntsük rá a félretett főzőlevet, majd ízlés szerint adjuk hozzá a petrezselymet, a reszelt parmezánt és a borsot. Keverjük össze újra, és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is