Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 kg ököruszály (marhafarok)
- 3 l marhahúsleves
- 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 15-20 szem egész bors
- 2 babérlevél
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Feldaraboljuk az ököruszályt, karikákra vágjuk a hagymát. A húst, hagymát, fokhagymát tepsiben aranysárgára sütjük.
Egy nagy fazékba beletesszük a sütőből kivett húst és zöldségeket és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, vigyázzunk, mert a húsleves is tartalmaz sót, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, borssal, babérlevéllel, majd puhára főzzük, és leszűrjük.
A marhafarkot főtt vegyes zöldséggel és csigatésztával kínáltam.

