Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 8 ek langyos víz
- 20 dkg rétesliszt
- 5 dkg dió
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 0,5 l tej
- 3 ek rétesliszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 20 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 20 dkg vaj
Csokimáz:
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta sütéséhez először a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a langyos vizet. Ezután kerül bele a rétesliszt, a dió, a sütőpor, végül a tojások felvert habja. Tepsibe simítjuk és megsütjük., hagyjuk kihülni.
A krémhez először a tejben elkeverjük a lisztet és a keményítőt és a tojást. Felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kikevert porcukor vaj keverékével. Ezt a megsült tészta tetejére simítjuk.
A csoki mázhoz a csokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd bevonjuk vele a sütinket.


