Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tejes finomságok

Madártej csokoládéöntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 citrom reszelt héja 20 dkg kristálycukor 1 rúd vanília 6 tojás 1,5 l tej 3 evőkanál étkezési keményítő 5 dkg 50 %-os tejcsokoládé 2 cl rum 2 evőkanál puha vaj 2 dl habtejszín Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukor felét. Közben 1,3 l tejet felforralunk a vanília […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 rúd vanília
  • 6 tojás
  • 1,5 l tej
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg 50 %-os tejcsokoládé
  • 2 cl rum
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 2 dl habtejszín


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukor felét. Közben 1,3 l tejet felforralunk a vanília magjával és a héjával.

Lyukacsos szedőkanállal több részletben nagy habgaluskákat teszünk bele, mérsékeljük a hőt. Két perc után megfordítjuk a galuskákat, újabb 1 percig főzzük a habot, majd szűrőkanállal tálcára szedjük. 3-4 galuskánál többet ne tegyünk egyszerre a tejbe, mert amikor megnőnek, már nem férnek el egymás mellett.

Közben a sárgákhoz adjuk a maradék cukrot és habosra keverjük. Beleszórjuk a keményítőt és a citromhéjat is, hozzáöntjük a félretett 3 dl tejet, csomómentesre keverjük.

Amint kifőtt az összes habgaluska, állandó keverés mellett lassan a forró tejbe csurgatjuk a tojás sárgájás keveréket. Mérsékelt hőn felforraljuk, állandóan kevergetjük, majd rögtön elzárjuk alatta a gázt, nehogy túlhevítsük.

Hagyjuk kihűlni és adagoljuk vízzel kiöblített tálkákba, majd a habgaluskából is ültessünk a tetejére. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett 2 dl tejszínnel és 2 evőkanál puha vajjal. Sima krémmé keverjük és egy pici rummal is ízesítjük. A galuskákra csorgatjuk és a hűtőben jól lehűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is