Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 narancs hámozva, szeletelve
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag zselatin (100 g)
- kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk.
Az összekavart piskótaalapot beleterítjük a formába, majd előmelegített sütőben megsütjük (160-180 fok).
Közben a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot, kicsit hagyjuk hűlni, majd ráterítjük a piskótára. Narancsszeletekkel kirakjuk a tetejét.
A növényi zselatinport a használati útmutató szerint felfőzzük, és egyenletesen beborítjuk vele a gyümölcstortát. Alját, széleit óvatosan megütögetjük, még mielőtt megdermedne. Hűtőbe tesszük.

