Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta (40 dkg)
- 20 dkg darált dió
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz vegyítjük.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle.
A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet. Felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A széleit megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük.

