Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

A legegyszerűbb diétás párolt káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 ek szorbit (cukor helyettesítő, gyógyszertárban kapható) 1 fej káposzta 1 fej hagyma 1 mk köménymag só őrölt bors 1 ek almaecet 1 ek olívaolaj Elkészítése: A káposztát késsel vékony csíkokra vágom. Lehet gyalulni is, de akkor megvagdosom, mert nem szeretem a hosszú szálakat! Megsózom, majd fél óráig állni hagyom. Közben félkarikákra vágom a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 ek szorbit (cukor helyettesítő, gyógyszertárban kapható)
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 mk köménymag
  • őrölt bors
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek olívaolaj


Elkészítése:

A káposztát késsel vékony csíkokra vágom. Lehet gyalulni is, de akkor megvagdosom, mert nem szeretem a hosszú szálakat!
Megsózom, majd fél óráig állni hagyom. Közben félkarikákra vágom a hagymát.

Kevés olíva olajon kipattogtatom a köménymagot, majd hozzáadom a hagymát. Jól összekeverem, hogy a kömény meg ne pörkölődjön, és mikor enyhén üveges, a kis levet engedett káposztát is a fazékba teszem.

Fontos! 1 fej káposztához legalább 10 literes fazekat válasszunk, mert a szálas káposzta sok helyet foglal!

Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, és időnként megkeverve fedő alatt pároljuk. Húsz perc után a szorbitot is hozzátesszük, majd ismét elkeverjük. Továbbra is fedő alatt pároljuk, és pár perc múlva megkóstoljuk. Ha valamelyik fűszer ízét kevésnek tartjuk, pótoljuk. Ha nagyon cukrosnak találjuk, (ebben az esetben ez nem lehet, a kevés édesítőszer miatt) sóval, ha sósnak, szorbittal egyenlítjük ki az ízét. Ha túl fűszeresnek érezzük, 1 dl száraz borral lágyabbá tehetjük ízét.

A végén a fedőt levéve, sűrűbben megkavarva hagyjuk, hogy alóla elpárologjon a lé, amit a káposzta engedett.

[box style=”info”]Mivel nagyon kedvelem a párolt káposztát, csak ritkán készítem ezt a legegyszerűbb verziót. Többnyire sárgarépát, különféle gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöt, és paradicsomot, valamint borokat, pezsgőt is adok a párolt káposztához. Ezek alkoholtartalma a főzés közben elpárolog, csak az aroma marad a párolt káposztában. Isteni finom tokaji aszúval is![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is