Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Sertés receptek

Kőnigsbergi húsgombócok kaprimártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg darált hús 1 zsemle 1 vöröshagyma 1 tojásfehérje 1 tk mustár só bors 1 babérlevél 4 szegfűszeg 1 kisebb vöröshagyma 7 dl víz A szószhoz: 3 dkg vaj 3 dkg liszt 5 dl leszűrt húslé 1 tojássárgája 1 dl tejszín 1 ek kapribogyó kevés só 1 tk citromlé csipet bors Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojásfehérje
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 babérlevél
  • 4 szegfűszeg
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 7 dl víz

A szószhoz:

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 5 dl leszűrt húslé
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek kapribogyó
  • kevés só
  • 1 tk citromlé
  • csipet bors


Elkészítése:

A zsemlét hideg vízbe beáztatjuk. Egy közepes méretű hagymát megpucolunk, és apróra kockázunk. A darált húst a jól kinyomkodott zsömlével, az apróra vágott hagymával, 1 tojásfehérjével, 1 tk mustárral, sóval, borssal ízesítjük, majd a masszából nedves kézzel gombócokat formázunk.

Egy hagymát megpucolunk és 4 darab szegfűszeget beleszúrunk. Ezt, és egy babérlevelet 7 dl vízben felrakjuk főni, felforraljuk a vizet, majd a gombócokat belerakjuk és puhára főzzük. A levet szűrővel leszűrjük, de 5 dl-t tegyünk félre.

A szószhoz 3 dkg vajat, vagy margarint megolvasztunk, 3 dkg lisztet hozzáadunk, és addig keverjük, amíg enyhe sárgás színt nem kap.

Az 5 dl leszűrt lét hozzáöntjük, egy kézi habverővel elkeverjük, figyelve arra, hogy nehogy csomós legyen. A szószt felforraljuk, és még 5 percig főzzük.

Egy tojássárgáját 1 dl tejszínnel elkeverünk, majd a szószhoz adjuk (a szószt nem szabad főznünk), nehogy kicsapódjon a tojás.

Egy evőkanál kapribogyót hozzáadunk, sóval, borssal, 1 kávéskanál citromlével ízesítjük, a gombócokat a szószba tesszük és 5 percig állni hagyjuk benne. Párolt rizzsel, szárított kapribogyóval díszítve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is