Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg liszt 4 ek (rozmaringos) olaj 1 szál csípős kolbász 2 ek mustár 2 csomag porélesztő 1 dl száraz fehérbor 1 ek só frissen őrölt bors 4 ek tejföl Elkészítése: A lisztet a porélesztővel összekevertem, az olajat, a tejfölt, a bort és vizet hozzáadva addig dagasztottam, míg a tészta már nem ragadt az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 4 ek (rozmaringos) olaj
  • 1 szál csípős kolbász
  • 2 ek mustár
  • 2 csomag porélesztő
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek só
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek tejföl


Elkészítése:

A lisztet a porélesztővel összekevertem, az olajat, a tejfölt, a bort és vizet hozzáadva addig dagasztottam, míg a tészta már nem ragadt az edény falára. 1/2 órát pihentettem meglisztezve, konyharuhával letakarva, majd ismét átgyúrtam.

1 cm vastagra nyújtottam, és a legnagyobb szaggatómmal (7 cm) korongokat vágtam belőle. A korongok közepébe az előzőleg feldarabolt, és mustárba forgatott kolbászt tettem, majd golyókat formáltam belőlük.

Teflonos, kör alakú formába tettem úgy, hogy a golyók érintkezzenek egymással. Így az érintkezési felülteken összetapadtak, de törhetők maradtak.

A tetejét olíva olajjal megkentem, majd sót, és durva borsot őröltem rá.

Előmelegített sütőben, aminek az aljára kis edényben vizet tettem, 30 perc alatt aranybarnára sütöttem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is