Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 2 ek étolaj
- 1 kiskanál rozmaring
- kevés csilipehely
- 1 csomag porélesztő
- 1 kiskanál almaecet
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 1 ek. só
- frissen őrölt bors
- 1 ek tejföl
- tej
- saját készítésű pizzafűszer (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, csili, szárított paradicsom)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, amennyit felvesz. 10 percig jól átgyúrom, majd letakarva 30 percig kelesztem.
Ismét átgyúrom, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtom. Tetejét megkenem tojással, kevés sót, és a saját készítésű pizzakeveréket szórom a tetejére.
Pizzavágóval csíkokat vágok belőle, és sütőpapírra téve előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. A sütés közben még kicsit kel a tészta, így takaros rudacskákat kapunk.
Kitűnő vendégváró ropogtatni való.


