Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 800 g sima liszt 500 ml tej 50 g élesztő (1 kocka) 100 ml olaj 5 ek cukor 1 csipet só holland kakaópor (töltelék) barna cukor (töltelék) őrölt fahéj (töltelék) margarin (olvasztott, töltelék) Elkészítése: Kovászt készítünk az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g sima liszt
  • 500 ml tej
  • 50 g élesztő (1 kocka)
  • 100 ml olaj
  • 5 ek cukor
  • 1 csipet só
  • holland kakaópor (töltelék)
  • barna cukor (töltelék)
  • őrölt fahéj (töltelék)
  • margarin (olvasztott, töltelék)


Elkészítése:

Kovászt készítünk az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.

Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kisodorjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.

Olvasztott margarinnal lekenjük és megszórjuk bőven kakaóval, barna cukorral és őrölt fahéjjal. Feltekerjük majd lekenjük felvert tojással. Villával megböködjük és előmelegített sütőben 160-180°C aranybarnára sütjük.

[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=3PsZZSy78-w[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is