Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tavaszi zöldségleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 szál sárgarépa 6 szál petrezselyem gyökér 1 zeller 1 karalábé 1 vöröshagyma kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve) 30 dkg zöldborsó 5 dkg levestészta (csiga) kevés olaj só, szemes bors Elkészítése A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 szál sárgarépa
  • 6 szál petrezselyem gyökér
  • 1 zeller
  • 1 karalábé
  • 1 vöröshagyma
  • kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5 dkg levestészta (csiga)
  • kevés olaj
  • só, szemes bors


Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá.

Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el.

A leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk. A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is