Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Farsangi finomságok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 csomag gyorsélesztő 5 dkg cukor rum só 2 dl langyos tej 2 tojássárgája 5 dkg olvasztott margarin olaj (a sütéshez) porcukor (a szóráshoz) baracklekvár (ízlés szerint) Elkészítése: A tészta hozzávalóit robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom, amíg szépen összeáll a tészta. Ne legyen lágy, inkább egy kicsit keményebb állagú. Meleg helyen kelesztjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag gyorsélesztő
  • 5 dkg cukor
  • rum
  • 2 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • olaj (a sütéshez)
  • porcukor (a szóráshoz)
  • baracklekvár (ízlés szerint)


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom, amíg szépen összeáll a tészta. Ne legyen lágy, inkább egy kicsit keményebb állagú. Meleg helyen kelesztjük.

Lisztezett deszkán 5-6 dkg-os darabokat vágunk, és 20 cm-es rudakat sodrunk belőle. A sodort rudakból fonatos fánkokat készítünk, és még 1 órán át hagyjuk kelni.

Forró, bő olajaban kisütjük a fonatokat úgy, hogy az első oldalát fedő alatt süssük, majd vegyük le, fordítsuk meg a fánkfonatokat, és a másik felét már fedő nélkül süssük.

Még melegen szórjuk meg bőven porcukorral kevert vaníliás cukorral, lekvárt téve mellé tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is