Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Sváb nudli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg sárga húsú, főtt és áttört burgonya 2 tojássárgája 5 dkg puha margarin 1 tk só 20 dkg liszt 10 dkg vaj a pirításhoz Elkészítése: A főtt, áttört burgonyát még langyosan összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval, meg a puha margarinnal. Gyorsan kidolgozzuk, és szilárd, sima tésztává gyúrjuk. A tésztából hosszú rudakat sodrunk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárga húsú, főtt és áttört burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 tk só
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj a pirításhoz


Elkészítése:

A főtt, áttört burgonyát még langyosan összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval, meg a puha margarinnal. Gyorsan kidolgozzuk, és szilárd, sima tésztává gyúrjuk.

A tésztából hosszú rudakat sodrunk ki, 5 cm-es darabokat vágunk belőle, és hegyes végű nudlikat sodrunk.

1 liter forrásban lévő sós vízben kifőzzük pár perc alatt, ezután egy serpenyőben forrósítunk olajat, és megpirítjuk rajta a nudlikat. Bármilyen húsétel mellé kínálhatjuk köretként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is