Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 1 csomag sütőpor Krémhez: 1 kg alma 4 csomag vaníliás pudingpor 1 liter víz (tej is lehet) 6 tojásfehérje 25 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor Tetejére: 5 dl habtejszín Elkészítése: Először megpucoljuk az almát és szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kirakjuk almaszeletekkel. Vékonyan […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
csehborbala
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 kg alma
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter víz (tej is lehet)
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín


Elkészítése:

Először megpucoljuk az almát és szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kirakjuk almaszeletekkel. Vékonyan megszórhatjuk fahéjjal.

Elkészítjük a piskótát. A tojás sárgákat a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az előző masszába. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát ráöntjük az almára és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha megsült, kiborítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk hogy az almás rész kerüljön felülre.

A pudingokat a vízzel, a cukor felével és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és kemény habot készítünk belőle. A még forró pudingba széles mozdulatokkal belekeverjük, majd a tészta tetejére kenjük.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a kihűlt, megdermedt krém tetejére kenjük. Tetejét fahéjjal megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is