Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék
- 30 dkg cukor
- 30 dkg rozsliszt
- 45 dkg búzaliszt
- 15 dkg méz
- 5 darab tojás
- 1 dkg szódabikarbóna
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Díszítéshez:
- pisztácia
- zselécukor,stb.
Töltelék:
- áfonya
- málnazselé
Elkészítése:
5 tojást, a cukrot és a fűszerkeveréket a langyosra melegített mézzel habosra verjük.
A rozslisztet, a búzalisztet és a szódabikarbónát keverjük össze és adjuk lassan a habos masszához. A tésztát gyúrjuk simára dagasztógéppel és hagyjuk egy éjszakán át hűtőbe pihenni.
A tésztát nyújtsuk ki 1/2 cm vastagra és szaggassuk ki a szívecskéket. Párosnak kell lenni. Közepes 180°C-on gyorsan megsütjük. Sokáig nem szabad, mert megkeményedik.
Ha kész, az áfonyazselével kettőt összeragasztunk, és megint hagyjuk állni egy napot. Olvasztott csokoládéba mártogatjuk úgy, hogy az oldalát is érje a csoki.
Pisztácia darabokkal, mandulával, vagy aszalt gyümölccsel díszítjük.

