Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 ek tejföl 2 dl víz 3 ek burgonyapehely 2 tk só csipet aszkorbinsav 0,5 dl olaj 50 dkg BL 80-as liszt 1 tk cukor 2 dkg friss élesztő tetejére: reszeltsajt Elkészítése: A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztunk (az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral futtassuk fel, és így adjuk a többi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 ek tejföl
  • 2 dl víz
  • 3 ek burgonyapehely
  • 2 tk só
  • csipet aszkorbinsav
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg BL 80-as liszt
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg friss élesztő

tetejére:

  • reszeltsajt


Elkészítése:

A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztunk (az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral futtassuk fel, és így adjuk a többi hozzávalóhoz). Kicsit lágyabb lesz, mint a kenyértészta. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk.

Nyújtófával oválisra kinyújtjuk, majd egyenként felcsavarjuk, és megformázzuk. Fél órát meleg helyen pihentessük újra.

Tetejüket megkenjük vízzel, reszelt sajttal megszórjuk. 220 fokos előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is