Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Lazac rózsabors mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg vadlazacfilé 5 dkg vaj 1 dl száraz fehérbor só fehérbors A mártáshoz: 5 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dl főzőtejszín 1 dkg rózsabors só a körethez burgonya és vaj Elkészítése: A halfilét sózzuk,borsozzuk, majd a felhevített vajon megsütjük, a borral felöntjük, majd kb 2 perc alatt puhára pároljuk. A mártáshoz a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg vadlazacfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • fehérbors

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 dkg rózsabors
  • a körethez burgonya és vaj


Elkészítése:

A halfilét sózzuk,borsozzuk, majd a felhevített vajon megsütjük, a borral felöntjük, majd kb 2 perc alatt puhára pároljuk.

A mártáshoz a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, majd habzásig tovább hevítjük és hozzáadjuk a rózsaborsot. Felöntjük a főzőtejszínnel és a hal ízes szaftjával, majd összeforraljuk.

A körethez a burgonyát kockára vágva, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és olvasztott vajjal meglocsoljuk. A hal mellé kínáljuk a mártással. Citrommal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is