Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg mag (mogyoró, mandula, mazsola)
- 2,5 dkg szezámmag
- 2,5 dkg lenmag
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg vaj
- 3 ek barna cukor
- 2 ek méz
Elkészítése:
Egy edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. 5-6 percig lassan forraljuk, majd a durvára őrölt, száraz serpenyőben megpirított magkeverékhez adjuk. Összekeverjük, majd egy szögletes tálba nyomkodjuk.
Éjszaka hűtőben pihentetjük, másnap hasábokra vágjuk.
[box style=”info”]Ez a müzliszelet elfogyasztásig hűtőszekrényben tartandó, aki keményebra szeretné, adhat hozzá több mézet.[/box]

