Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 dkg élesztő 1 kk cukor 1,5 dl langyos tej 35 dkg finomliszt 12 dkg olvasztott vaj 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 4 tojássárgája 1 citrom reszelt héja 2 ek mandulaforgács 2 ek kakaópor Elkészítése: A szétmorzsolt élesztőt az 1 kk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálban a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 35 dkg finomliszt
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek mandulaforgács
  • 2 ek kakaópor


Elkészítése:

A szétmorzsolt élesztőt az 1 kk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet a cukrokkal, sóval, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt élesztőt, beletesszük a tojássárgákat, és a megmaradt tejjel jól kidolgozzuk. Végül az olvasztott vajjal szép fényesre dagasztjuk. Kissé lágy tésztát kapunk,amit letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik feléből hosszabb rudat sodrunk, a másik felébe beledolgozzuk a kakaóport, majd ebből is rudat sodrunk, és a két tésztát összetekerjük.

Egy kuglófformát vastagon vajjal kikenünk, egy kanál mandulaforgáccsal megszórjuk, és a tésztát belehelyezzük. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, 190 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Idő közben alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A kisült kuglófot picit hagyjuk hűlni, majd egy tálcára borítjuk.

Tálaláskor baracklekvárral lekenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk.

A süteményt a Fenséges kuglófok című szakácskönyvből készítettem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is