Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Pulykafalatok citromos fokhagymamártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb) 4 gerezd fokhagyma 2 tojássárgája 2 dl napraforgó olaj 1 kk mustár 1 citrom leve 1 citrom reszelt héja 1 kk porcukor 2 ek tejföl só őrölt bors Elkészítése: A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek olajon megsütöm. A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.03.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 kk mustár
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk porcukor
  • 2 ek tejföl
  • őrölt bors


Elkészítése:

A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek olajon megsütöm.

A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom és a tojássárgájával jól kikeverem. A maradék olajat kis adagokban hozzáadva keverem, mint a majonéz készítésnél.

Amikor az összes olajat beledolgoztam, ízesítem a citrom levével, a reszelt héjával, sóval, borssal, cukorral és mustárral.

Végül belekeverem a tejfölt, és az egészet ráöntöm a kisült húsra, és elkeverem.

Zöldsalátát kínálok mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is