Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg brokkoli
- 3 krumpli
- 15 dkg karfiol
- 2 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka (zöldséges)
- ételízesítő
Elkészítése:
A megtisztított krumplit felkockázzuk. Egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet, és megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt, mixerrel, vagy krumplinyomóval összetörjük a krumplit, és visszatesszük a tűzre. Ha felforrt, hozzáadjuk a (fagyasztott) brokkolit, karfiolt, leveskockát és a zúzott fokhagymát. Pár percig forraljuk. Még forrón tálaljuk.
[box style=”info”]Kevés étkezési keményítővel sűríthetjük a levest.
https://www.youtube.com/watch?v=BD70SSi3xQs[/box]

