Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg olasz linguine tészta 1/2 citrom leve 1 citrom héja 1,5 dl tejszín tengeri só őrölt fehér bors 2 gerezd fokhagyma 1 marék bazsalikomlevél 1 teáskanál vaj frissen reszelt parmezán 2 tk kapribogyó aprítva Elkészítése: A tésztát forró, sós vízben felteszem főni. A zúzott fokhagymát kevés vajon épphogy megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, belereszelem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg olasz linguine tészta
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 1,5 dl tejszín
  • tengeri só
  • őrölt fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál vaj
  • frissen reszelt parmezán
  • 2 tk kapribogyó aprítva


Elkészítése:

A tésztát forró, sós vízben felteszem főni.

A zúzott fokhagymát kevés vajon épphogy megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Sózom, borsozom, beledobom az alaposan átöblített, vágott kapribogyót, majd összeforralom. A bazsalikomleveleket összevagdalom, és azt is hozzáadom, majd az egész szószt a leszűrt tésztára öntöm.

Reszelt parmezánnal bőven megszórva már ehetjük is.

[box style=”info”]Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől, és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is