Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg sertés lapocka 20 dkg gomba 1 vöröshagyma 1 bögre rizs 1 csokor petrezselyemzöld só bors 1 ek mangalica zsír vagy olíva olaj 1 zöld paprika 1 nagyobb paradicsom majoránna Elkészítése: A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára aprítjuk, a gombát felszeleteljük, a petrezselyem zöldjét is szép apróra aprítjuk. A mangalica zsírban […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 ek mangalica zsír vagy olíva olaj
  • 1 zöld paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • majoránna


Elkészítése:

A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára aprítjuk, a gombát felszeleteljük, a petrezselyem zöldjét is szép apróra aprítjuk.

A mangalica zsírban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk csipet sóval, hogy könnyebben szétfőjön, majd rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával.

Lassú tűzön félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a felszeletelt paprikát, paradicsomot, a szeletelt gombát, és 2 bögre vizet, mert a rizs felveszi a folyadékot.

Készre főzzük, a végén meghintjük a petrezselyemzölddel. Megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Lefedve kicsit állni hagyjuk, hogy a rizs dagadjon, mert így lesz pörgős.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is