Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A fánkhoz: 1 bögre víz 1 bögre liszt 1 ek vaj vagy zsír 2 tojás olaj a sütéshez A sodóhoz: 2 tojás 8 ek cukor 2 dl tej 2 ek liszt 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: Fánk: A vizet és a vajat/zsírt feltesszük egy kisebb lábasban takarékon forrni. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet. Ezt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Fekszi Krisztina
Beküldte: 2015.03.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 1 bögre víz
  • 1 bögre liszt
  • 1 ek vaj vagy zsír
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

A sodóhoz:

  • 2 tojás
  • 8 ek cukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

Fánk:

A vizet és a vajat/zsírt feltesszük egy kisebb lábasban takarékon forrni. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet.
Ezt a masszát addig keverjük, míg el nem válik az edény aljától/oldalától. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a 2 tojást, jól összekeverjük, majd a kezünkkel kis gombócokat formálunk. Kicsit meglapítjuk őket, és forró olajban kisütjük.

Sodó:

A 2 tojássárgáját 6 ek cukorral, a vaníliás cukorral és a 2 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a 2 ek lisztet. Tűzön állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, a 2 tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a a sodóba.

A fánkokat tányéra tesszük, gazdagon meglocsoljuk a mártással, és tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Fekszi Krisztina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is