Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Palacsinta receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsinta: 20 dkg liszt 2 tojás 0,5 liter tej só 0,5 dl olaj Pörkölt: 0,5 kg csirkemell (de lehet sertés is) 1 vöröshagyma só bors őrölt kömény pirospaprika Mártás: pörkölt leve 2-3 dl tejszín 2 ek liszt Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2015.03.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,5 liter tej
  • 0,5 dl olaj

Pörkölt:

  • 0,5 kg csirkemell (de lehet sertés is)
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika

Mártás:

  • pörkölt leve
  • 2-3 dl tejszín
  • 2 ek liszt


Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.

Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk.

A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük.
Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket.

Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba, és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű.

A tepsibe rakosgatott palacsintákra csurgatjuk, a tetejére tejfölt is tehetünk, majd a sütőben melegen tartjuk amíg nem tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is