Elkészítése
Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatom. A felfutott élesztőt összegyúrom a tészta többi hozzávalójával, az olajat apránként adagolom hozzá, majd hólyagosra dagasztom. A tésztát 1 órát pihentetem.
Ezután két részre osztom a tésztát, és az egyiket kinyújtom egy centiméter vastagságúra. A töltelékhez a sót és a szobahőmérsékletű vajat összekeverem, majd a felét megkenem a kinyújtott tésztalapon. A tésztát kis négyzetekre vágom, és a kis négyzeteket kifli alakúra feltekerem.
A tészta másik részével ugyanígy járok el. A kis kiflik tetejét bekenem tojással, esetleg szezámmaggal megszórom. Fél órát pihentetem, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
Kb. 70-75 darab kifli lesz belőle.
