Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 150 g sima liszt 150 g kenyérliszt 150 g teljes kiőrlésű liszt (rozsliszt) 20 g élesztő 250 g víz (langyos) 50 ml olívaolaj 1 tk cukor 2 tk só 1 ek szezámmag 1 ek tökmag 1 ek lenmag 1 ek köménymag 0,5 ek étkezési keményítő Elkészítése: Egy serpenyőben megpirítjuk a magokat. Ha kihűlt, késes […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.03.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 150 g sima liszt
  • 150 g kenyérliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű liszt (rozsliszt)
  • 20 g élesztő
  • 250 g víz (langyos)
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek tökmag
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek köménymag
  • 0,5 ek étkezési keményítő


Elkészítése:

Egy serpenyőben megpirítjuk a magokat. Ha kihűlt, késes mixerrel apróra mixeljük. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a magokat is. Összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a cukros, langyos vízben elkevert élesztőt és olajat is.

Kézzel összegyúrjuk. Egy kissé tömörebb tésztát kapunk, amit kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztünk.

Ezután a tésztát étkezési keményítővel megszórt deszkán 6 egyenlő részre osztjuk, és kiflikké formázzuk. Olajozott tepsiben még 40 percet kelesztjük, majd bevagdossuk a kiflik tetejét.

Forró sütőben 200° C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Videó: https://www.youtube.com/watch?v=5mcmC0F8rvg[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is