Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Rigoletto linzer tortácskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 0,5 csomag sütőpor 15 dkg cukor 15 dkg vaj 2 egész tojás 0,5 csomag vaníliás cukor 3 ek darált mandula Töltelék: 15 dkg darált mandula 3 ek cukor 0,7 dl tej 1 tk vanília aroma 0,5 citrom héja 2-3 ek sűrű sárgabaracklekvár Elkészítése: A lisztet és a darált mandulát összekeverjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Brioche
Beküldte: 2015.03.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek darált mandula

Töltelék:

  • 15 dkg darált mandula
  • 3 ek cukor
  • 0,7 dl tej
  • 1 tk vanília aroma
  • 0,5 citrom héja
  • 2-3 ek sűrű sárgabaracklekvár


Elkészítése:

A lisztet és a darált mandulát összekeverjük a sütőporral, és félrerakjuk. Egy másik keverőtálban a cukrot és a vaníliás cukrot, a vajat és a két tojást kézi mixer segítségével kb. 4-5 perc alatt habosra keverjük. Ezután a lisztes mandulás keveréket hozzáöntjük, és lágy linzertésztát gyúrunk belőle.

Pár percig pihentessük szobahőmérsékleten, addig készítsük el a tölteléket.

Ehhez tegyük egy lábasba a tejet és a cukrot, reszeljük hozzá a fél citrom héját, és öntsük hozzá a vanília aromát. Kezdjük el melegíteni, és adjuk hozzá a mandulát is. Folyamatos keverés mellett készítsünk sűrű masszát (ügyeljünk rá, hogy valóban nagyon sűrű legyen, megálljon egy kiskanálon.)
Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és fedjük le, hogy még jobban magába szívhassa a vaníliás tejet a mandula.

Folytassuk a tészta kiszaggatásával.

Lisztezett felületen 2-3 mm-re nyújtsuk ki a tésztát, és cakkos szélű kekszszaggatóval (virágforma, vagy sima pogácsaszaggató is megteszi) szaggassuk ki. Amennyiben szép végeredményt szeretnénk, használjunk eltérő méretű szaggatókat, egy kisebbet és egy nagyobbat.

A tészta töltését a következő módon végezzük: a nagyobb linzerlapra rakjunk egy mokkáskanálnyi lekvárt, kicsit kenjük el a tésztaalapon, majd erre tegyünk rá kb. 1,5 kanálnyi mandulatölteléket is. Helyezzünk rá egy kisebb linzerlapot, és kicsit nyomkodjuk le az oldalát (kb. kalapformát kell kapnunk). Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg a tésztánk kitart.

A kis tortácskákat rakjuk sütőpapíros, vagy teflon tepsire, és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Még langyosan hintsük meg porcukorral, és így tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Brioche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is