Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 zsemle tejbe áztatva
- bacon
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A darált húshoz keverem a hozzávalókat, azaz a vöröshagymát aprítva, a fokhagymát préselve, a tojást, sózom-borsozom, majd a kifacsart, áztatott zsemléket is hozzáadom. Jól összekeverem és tetszőleges nagyságú gombócokat formálok belőle.
Bacon szalonnával körbetekerem, és tepsibe helyezem. A fasírtok tetejét átkenem olívaolajjal, és már mehet is a forró sütőbe.
Érdemes fóliával letakarni a sütés elején. A hőfok kb. 180 fok.
Burgonyapürével kínáljuk, úgy a legfinomabb.


