Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg közepes nagyságú gomba
- 2 csirkemáj
- fél vöröshagyma
- 5 dkg bacon
- 10 dkg krémsajt
- só
- őrölt bors
A panírozáshoz:
- teljes kiőrlésű liszt
- tojás
- rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk.
A bacont lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és megsütjük.
Rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot.
A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk, és bepanírozzuk.
Bő olajban közepes tűzön kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
[box style=”info”]Köretnek párolt zöldséget és tartárt, vagy hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készíthetünk mellé.[/box]

