Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Meleg kelbimbósaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó 1 gránátalma 10 dkg sózott földimogyoró fél citrom leve 1 tk cukor (v. édesítőszer) só őrölt színes bors 2-3 ek mogyoróolaj Elkészítése: A kelbimbó külső leveleit távolítsuk el, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.03.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 gránátalma
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • fél citrom leve
  • 1 tk cukor (v. édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 2-3 ek mogyoróolaj


Elkészítése:

A kelbimbó külső leveleit távolítsuk el, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

Sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 ek mogyoróolajjal (vagy ízlés szerinti olajjal), és helyezzük az előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével, és ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel), majd tegyük félre.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalma magokkal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.

Tálaljuk melegen (de hidegen is kiváló! Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is