Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- csipet só
- 6-7 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- 3 főtt tojás
- 15 dkg főtt, füstölt sonka
- negyed póréhagyma
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 kis poharas tejföl
- 3 tojássárgája
- 1 csokor medvehagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a margarinnal, végül a víz hozzáadásával összegyúrjuk. Vajas-lisztes piteformába nyújtjuk az elkészült tésztát.
A töltelékhez a sonkát felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a medvehagymát felaprózzuk. A 3 tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd rákarikázzuk a tésztára. Erre rászórjuk az előkészített sonkát és póréhagymát. Az öntethez a tojássárgákat kikeverjük a tejszínnel és a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal és a medvehagymával, végül hozzáadjuk a sajt felét.
Ezt beleöntjük a piteformába, rászórjuk a maradék füstölt sajtot, majd forró sütőben (180 fok) készre sütjük.

