Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Sütemény receptek

Körtés-pudingos kelt pite szederöntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 g élesztő 50 g cukor 300 g liszt 150 ml tej só fél citrom 1 tojás 40 g vaj Krémhez: 2 tasak vaníliás pudingpor 500 ml tejszín 50 g kristálycukor 3 tojássárgája fél citrom 50 g darált mandula A töltelékhez: 3 kemény körte citromlé Öntet: 10 dkg szederből cukorból fél citrom leve őrölt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.03.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 g élesztő
  • 50 g cukor
  • 300 g liszt
  • 150 ml tej
  • fél citrom
  • 1 tojás
  • 40 g vaj

Krémhez:

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 500 ml tejszín
  • 50 g kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • fél citrom
  • 50 g darált mandula

A töltelékhez:

  • 3 kemény körte
  • citromlé

Öntet:

  • 10 dkg szederből
  • cukorból
  • fél citrom leve
  • őrölt szegfűszeg


Elkészítése:

Keverjük össze az élesztőt 1 tk cukorral, 2 ek liszttel és 5 ek langyos tejjel. Futtassuk fel az élesztőt.

A megmaradt lisztet szitáljuk tálba 1 csipet sóval. Adjuk hozzá a maradék cukrot, a citrom reszelt héját, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Végül dolgozzuk bele a maradék tejet és a megolvasztott vajat. Meleg helyen kelesszük a tésztát.

A krémhez keverjük simára a pudingport a tejszínnel és a cukorral. Forraljuk fel, majd kevergetve főzzük sűrűre. Húzzuk le a tűzhelyről, dolgozzuk bele a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és a mandulát. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.

Szeleteljük fel a meghámozott körtéket, majd locsoljuk meg a citromlével. A vékonyan kinyújtott tésztát helyezzük kilisztezett tortaformába (23 cm). Simítsuk el rajta a vaníliás krémet, és rendezzük el rajta a körteszeleteket, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.

Az öntet készítése:

A szedert edénybe tesszük cukorral, szegfűszeggel, citromlével, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha sűrű lekvár állagú, és még szépen látszanak a szeder szemek.

A pitét az öntettel meglocsolva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is