Elkészítése
Hozzávalók:
A húshoz:
- 40 dkg csirkemell
- 3-4 ek olaj
- görög fűszerkeverék
- só
- bors
A salátához:
- 2 nagy paradicsom
- fél kígyóuborka
- 1 lila hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- negyed fej saláta
Az öntethez:
- 2 kis pohár natúr joghurt
- görög saláta fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk (kb. 2-3 cm hosszúra), majd a görög fűszerkeveréket rászórjuk. 10-15 percre hűtőbe tesszük, míg összeérik.
Ezalatt egy nagy serpenyőbe 3-4 evőkanál olajat öntünk, és mikor felforrósodott, megpirítjuk rajta a csirkemellet.
Egy másik tálba a saláta hozzávalóit nagyobb kockákra vágjuk. A 2,5 dl joghurthoz 1-1,5 teáskanál görög saláta fűszerkeveréket hozzákeverünk.
Tálaláskor a tányérra először a salátát tesszük, a zöldségeket, majd a húst és a paradicsomot. Az öntettel meglocsoljuk.
Tálalhatjuk sült krumplival, pirítóssal, vagy tortilla lapokkal, pitával.


