Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Párolt lila káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kis lila káposzta 1 vöröshagyma, 1 ek étolaj 1 kk köménymag 3-4 gerezd fokhagyma só 1 ek almaecet, kevés csombor (borsikafű) 1 kk szorbit, vagy cukor kevés őrölt bors kevés étolaj 1 dl fehérbor (elhagyható) Elkészítése: A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk. A fokhagymagerezdeket szétnyomjuk, majd apróra vágjuk. 1 fej hagymát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.03.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis lila káposzta
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 ek étolaj
  • 1 kk köménymag
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek almaecet,
  • kevés csombor (borsikafű)
  • 1 kk szorbit, vagy cukor
  • kevés őrölt bors
  • kevés étolaj
  • 1 dl fehérbor (elhagyható)


Elkészítése:

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk. A fokhagymagerezdeket szétnyomjuk, majd apróra vágjuk. 1 fej hagymát félkarikákra vágunk.

Kevés olajat felforrósítunk, majd a köménymagot kipattogtatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a hagymát, és ezzel együtt kicsit dinszteljük. A besózott káposztát és a fokhagymát is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és fedő alatt fél lángon elkezdjük párolni.

A borral együtt tesszük a káposztához az almaecetet, a csombort, a borsot, és kevés szorbitot/cukrot. Ismét fedő alatt pároljuk tovább, majd megkóstoljuk. Ha sósnak találjuk, kevés cukorral tudunk javítani rajta, de ez fordítva is igaz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is