Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 14 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
A hempergetéshez:
- 2 ek kristálycukor
A kókuszoshoz:
- 3 ek kókuszreszelék
A sütemény lekenéséhez:
- 1 tojásfehérje
A lyukakba:
- 2 ek baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Egyik felébe belegyúrjuk a kókuszreszeléket.
A két cipót fóliába csomagolva 20 percre a fagyasztóba tesszük. (Vagy a hűtőbe 1 órára.)
A tésztákból dió nagyságú gombócokat formázunk. A sima tésztából formázott gombócokat kristálycukorban meghempergetjük. Minden gombócot sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk, egymástól kellő távolságra. Mindegyik gombóc közepét egy fakanál végével benyomjuk. A kókuszos golyók oldalát tojásfehérjével kenjük le.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A kihűlt sütemény lyukas részébe lekvárt teszünk.

