Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 14 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojássárgája A hempergetéshez: 2 ek kristálycukor A kókuszoshoz: 3 ek kókuszreszelék A sütemény lekenéséhez: 1 tojásfehérje A lyukakba: 2 ek baracklekvár Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. A tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 14 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája

A hempergetéshez:

  • 2 ek kristálycukor

A kókuszoshoz:

  • 3 ek kókuszreszelék

A sütemény lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje

A lyukakba:

  • 2 ek baracklekvár


Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Egyik felébe belegyúrjuk a kókuszreszeléket.

A két cipót fóliába csomagolva 20 percre a fagyasztóba tesszük. (Vagy a hűtőbe 1 órára.)

A tésztákból dió nagyságú gombócokat formázunk. A sima tésztából formázott gombócokat kristálycukorban meghempergetjük. Minden gombócot sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk, egymástól kellő távolságra. Mindegyik gombóc közepét egy fakanál végével benyomjuk. A kókuszos golyók oldalát tojásfehérjével kenjük le.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A kihűlt sütemény lyukas részébe lekvárt teszünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is