Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész csirke 2 vöröshagyma 1 üveg lecsó (7 dl) 3 gerezd fokhagyma 1 kk őrölt pirospaprika só frissen őrölt bors kevés kakukkfű kevés petrezselyemzöld 1 ek olaj Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk (a mellét is), többször átöblítjük. A hájasabb darabokat kevés olajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát (ha szereti valaki a csirke […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.03.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 2 vöröshagyma
  • 1 üveg lecsó (7 dl)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • kevés kakukkfű
  • kevés petrezselyemzöld
  • 1 ek olaj


Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk (a mellét is), többször átöblítjük. A hájasabb darabokat kevés olajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát (ha szereti valaki a csirke tepertőt, nagyon finom csemege puha kenyérrel, enyhén megsózva), majd a feldarabolt húst is hozzátéve átforgatjuk úgy, hogy a csirke egy kis pörköt kapjon.

Hozzáadjuk a lecsót, amivel ismét jól átforgatjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt főzzük.

Még így is, hogy a mellét feldaraboltuk, ez fő meg legkésőbb, így viszont garantáltan átpuhul. Mikor a csontokról még nem főtt le a hús, véglegesen ízesítjük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra vágott kakukkfüvet, és a petrezselyemzöldet.

Felforralva készre főzzük. Mire a lecsóból a paprika szétfő, addigra a hús is megpuhul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is