Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 db tojás
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
Töltelék:
- 300 g sárgabaracklekvár
Bevonat:
- 8 dkg étcsokoládé
- 0,3 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajat a cukorral, a megolvasztott csokoládéval és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és homogénre keverjük (ha szükséges, egy kis tejjel lazíthatjuk).
A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd hozzáforgatjuk a csokoládés lisztes keverékhez.
Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűl, kettévágjuk és baracklekvárral megtöltjük.
A külsejét a felolvasztott csokoládéból és a hozzákevert tejszínből készült ganache-al vonjuk be.


