Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Túrós sütik

Diós-meggyes tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 tojás 100 g porcukor 80 g darált dió 20 g holland kakaópor Töltelék: 200 g meggylekvár 200 g dió (durvára vágva) 125 g vaj 100 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma) 250 g túró Elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.03.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 100 g porcukor
  • 80 g darált dió
  • 20 g holland kakaópor

Töltelék:

  • 200 g meggylekvár
  • 200 g dió (durvára vágva)
  • 125 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
  • 250 g túró


Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt sütőtepsiben (a nagyban), előremelegített sütőben sütjük (tűpróba).

A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a túrót.

A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is