Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 0,5 csomag sütőpor
- baracklekvár
Töltelék:
- 4 tojássárgája
- 4 tojás felvert habja
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis pohár tejföl
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz. A tészta 2/3-át gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és megkenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a habbá vert tojásfehérjét.
Az egészet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és berácsozzuk vele.
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 180 fokon, 35 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük.

