Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg vecsési savanyú káposzta 50 dkg darált dagadó 15 dkg rizs 1 tojás 2 dl tejföl 2 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika 20 dkg húsos szalonna 2 ek olaj vagy zsír 2 babérlevél 1 tk köménymag só bors 1 tk csombor 1 tk kakukkfű Elkészítése: A rizst megfőzzük, a hagymákat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.03.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 50 dkg darált dagadó
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • 2 babérlevél
  • 1 tk köménymag
  • bors
  • 1 tk csombor
  • 1 tk kakukkfű


Elkészítése:

A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.

Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet.

A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a paradicsomkarikákat és a zöld paprikát. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

[box style=”info”]Vörös bort kínálhatunk hozzá![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is