Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Újhagymás krumplikrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 nagy krumpli (tisztítva mérve 50 dkg) 4 szál újhagyma 2 ek olaj 1 csapott kk só 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 2 dl főzőtejszín (20%-os) 1 liter víz Elkészítése: A megtisztított, meghámozott krumplit felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a krumplit […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.03.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 nagy krumpli (tisztítva mérve 50 dkg)
  • 4 szál újhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 liter víz


Elkészítése:

A megtisztított, meghámozott krumplit felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt.

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a krumplit hozzáadva jól átforgatjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával), és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.

Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. (Én hagytam benne pár kocka krumplit egyben.) Tejszínnel krémesítjük, jól átkeverjük. Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Kellemesen krémes, az újhagyma nem túl intenzíven érződik rajta, de mégis finom ízt kölcsönöz a levesnek.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is