Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Kisvakond tortája

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. Tortaformában tűpróbáig sütjük. A szilvát a cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg a cukor elolvad. A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint kikeverjük a vízzel, majd a szilvához adjuk. A megsült […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.12.27.

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítése

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. Tortaformában tűpróbáig sütjük.

A szilvát a cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg a cukor elolvad. A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint kikeverjük a vízzel, majd a szilvához adjuk.

A megsült tortalapot félbevágjuk, és elegyengetjük rajta a zselés szilvát. A másik tortalapot összeaprítjuk, és hozzáadunk egy evőkanál kakaóport.

A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a három evőkanál reszelt csokit. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat felmelegítjük, hogy elolvadjanak, és a tejszínhez keverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni és dermedni.

A csokis tejszínt kupola alakban a szilvás rétegre halmozzuk. Végül a darált kakaós masszát a tetejére szórjuk, és rányomkodjuk. Marcipánnal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is